Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

09.07.2018

Şcoala de Vară pentru Bibliotecari la a treia ediţie

Un eveniment însemnat la care au participat în perioada 24-29 iunie 2018 doi reprezentanţi ai bibliotecii (Liudmila Costin, director şi Vera Sobeţchi, şef serviciu) a fost Şcoala de Vară pentru Bibliotecari, ediţia a treia, care s-a desfăşurat în oraşul Constanţa-Mamaia, România. Evenimentul face parte din acţiunile de instruire organizate în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanţat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia  în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Republica Moldova,  coordonator naţional al proiectului fiind Biblioteca Ştiinţifică ASEM (director dna Silvia Ghinculov).

Participanţii la  Şcoala de Vară au beneficiat de instruire din partea unor formatori cu vastă experienţă de training  la nivel internaţional, cum ar fi prof. dr. Angela Repanovici de la Universitatea Transilvania din Braşov; Ane Landøy, Universitatea din Bergen, Norvegia; dr. Manolis Koukourakis, Universitatea din Creta, Grecia; dr. Anna Chulyan, Universitatea de Ştiinţe Sociale, Yerevan, Armenia; dr. Jesus Lau, Universitatea Veracruzana, Mexico etc.

Programul şcolii din acest an a inclus importante subiecte de actualitate din domeniile de activitate a bibliotecilor: noi direcţii, formate şi instrumente în prestarea serviciilor de referinţă, prezentarea experienţelor şi bunelor practici ale bibliotecilor norvegiene şi armene; tehnici avansate de predare şi perspective internaţionale în educarea culturii informaţiei; instrumente utile de management al referinţelor bibliografice etc. Prezentările şi dezbaterile au fost însoţite de activităţi practice şi au fost realizate cu utilizarea diverselor aplicaţii şi instrumente interactive.

            Participarea la Şcoala de Vară reprezintă o posibilitate deosebită de a învăţa lucruri noi, care vor stimula modernizarea serviciilor de referinţă ale bibliotecii, implementarea unor instrumente avansate în procesul de educare a culturii informaţiei utilizatorilor, dar şi  în activitatea de instruire a bibliotecarilor.

 

Program

Luni - Vineri 830 - 1800
Sîmbătă  zile fără program
Duminică    

Contor vizitatori

Total79354

Proiecte